Jadłospis – Miejskie Przedszkole Nr 6 w Płock

Dieta – podstawowa

Okres: 22.04.2025 – 25.04.2025

DataŚniadanieObiadPodwieczorek
22.04..2025
Poniedziałek

 Alergeny :1,7

 Alergeny :1,3,7,9

 Alergeny :1,7
22.04.2025
Wtorek

Pieczywo pełnoziarniste z masłem, szynka leśna, kawa mleczna, woda, pomidorki koktajowe, jabłko
Alergeny:1,7
Zupa kurpnik wiosenny z kaszy jaglanej. Makaron pełnoziarnisty z serem białym i śmietaną, słupki marchewki do chrupania, napój cytrynowo-miodowy
Alergeny:1,7,9

Pieczywo pełnoziarniste z masłem , miód naturalny, kalarepa do chrupania, mleko
Alergeny:1,7
23.04.2025
Środa
Dzień kuchni francuskiej
Placki (crepe) po francuskie z konfiturą z owocową /własny wyrób/ twarożek z naturalnym miodem, papryka do chrupania, kakao, jabłko , winogron
Alergeny :1,3,7
Dzień kuchni francuskiej
Zupa cebulowa z grzankami, kurczak w warzywach po francusku, zapiekne ziemniaczki, surówka z sałaty lodowej z pomidorkiem, rzodkiewką i sosem vinegre zdodatkiem musztardy francuskiej, kompot jabłkowo-owocowy
Alergeny :1,3,7,9
Dzień kuchni francuskiej:
Rogale z ciasta półfrancuskiego, mleko, słupki marchwki do chrupania
Alergeny:1,3,7
24.04.2025
Czwartek
Bułka graham z masłem, szynka wiedeńska, ogórek zielony, płatki jaglane na mleku, woda jabłko, pomarańcza
Alergeny :1, 7
Zupa szpinakowa z ziemniakami, bitki wieprzowe w sosie własnym z kasza gryczaną, surówka z czerwonej kapusty , napar z herbaty owocowej
Alergeny :1, 7,9
Wafle ryżowe i prażonym jabłkiem, rzodkiewka , mleko
Alergeny :1, 7
25.04.2025
Piątek
Pieczywo z masłem, serki twój smak ze szczypiorkiem, rzodkiewka, pomidorki koktajlowe, jabłko, kawa mleczna
Alergeny :1, 7
Zupa ryżanka , paluchy z miruny, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej z marchewką i jabłkiem, napój cytrynowo-miodowy
Alergeny :1, 4,7,9

Jogurt z musem owocowym /własny wyrób na bazie owoców mrożonych/
Alergeny :1, 7

ZASTRZEGA SIĘ ZMIANY W JADŁOSPISIE

Dzieci przez cały dzień mogą korzystać z wody do picia !

Alergeny:

  1. Zboża zawierające gluten – pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne z wyjątkami.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne;
  3. Jaja i produkty pochodne;
  4. Ryby i produkty pochodne z wyjątkami;
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
  6. Soja i produkty pochodne z wyjątkami;
  7. Mleko i produkty pochodne z wyjątkami;
  8. Orzechy – migdały, laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, pistacje, makadamia i produkty pochodne z wyjątkami.
  9. Seler i produkty pochodne;
  10. Gorczyca i produkty pochodne;
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
  12. SO2 i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l
  13. Łubin i produkty pochodne;